Social Icons

1

ارراوا کوليه نوسنتارا

SABDA RASULULLAH S.A.W Hadis riwayat Abdullah bin Masud ra., ia berkata: Rasulullah saw. bersabda: "Tidak ada hasad (iri) yang dibenarkan kecuali terhadap dua orang, yaitu terhadap orang yang Allah berikan harta, ia menghabiskannya dalam kebaikan dan terhadap orang yang Allah berikan ilmu, ia memutuskan dengan ilmu itu dan mengajarkannya kepada orang lain". (Shahih Muslim No.1352)
HAK CIPTA TIDAK TERPELIHARA. SILA DOWNLOAD DAN SEBARKAN SELUAS - LUASNYA UNTUK DAKWAH.
Nabi SAW bersabda:
: إِنَّ الدَّالَّ عَلَى الْخَيْرِ كَفَاعِلِه
"Sesungguhnya orang yang menunjukkan kepada kebaikan (mendapat pahala) sama seperti orang yang melakukannya".

Rabu, 30 November 2011

3 KULIAH SAUDARA BARU - HIJRAH MEREKA KITA DI MANA

Saudara Mohamad Syafiq Dendi Abdullah - Bekas Aktivis Kristian
Mohamad Syafiq Dendi Abdullah bekas aktivis Kristian yang baru memeluk Islam pada bulan Februari 2011 yang lalu. Menganut agama Kristian sejak lahir. Membesar dalam keluarga yang berpegang kuat pada ajaran Kristian. Kini berumur 20 tahun dan pernah mendapat pendidikan dalam bidang Dakwah Kristian di  Israel. Bapanya seorang pemimpin tinggi sebuah gereja di Kuala Lumpur.
Beliau adalah seorang aktivis kristian yang bersemangat tinggi dan pernah mengkristiankan 80 orang asli Pahang. Alhamdulillah Kini beliau diberi hidayah oleh Allah SWT. Ikuti rakaman ceramah beliau di Surau Ad Diniyyah malam tadi. Dengar dan hayati semangat kental anak muda ini. Semoga kita menjadi orang Islam yang lebih bersyukur!!
HIJRAH MEREKA KITA DIMANA
01. Saudara Lim Jooi Soon - Hijrah [29.11.11] terkini

02. Ustaz Idham Lim - Hijrah [16.10.11]

03. Saudara Mohd Syafiq - Hijrah [28.11.11]

TERIMA KASIH SEMUA

TERIMA KASIH SEMUA

HANCUR ZIONIS YAHUDI

HANCUR ZIONIS YAHUDI