Social Icons

1

ارراوا کوليه نوسنتارا

SABDA RASULULLAH S.A.W Hadis riwayat Abdullah bin Masud ra., ia berkata: Rasulullah saw. bersabda: "Tidak ada hasad (iri) yang dibenarkan kecuali terhadap dua orang, yaitu terhadap orang yang Allah berikan harta, ia menghabiskannya dalam kebaikan dan terhadap orang yang Allah berikan ilmu, ia memutuskan dengan ilmu itu dan mengajarkannya kepada orang lain". (Shahih Muslim No.1352)
HAK CIPTA TIDAK TERPELIHARA. SILA DOWNLOAD DAN SEBARKAN SELUAS - LUASNYA UNTUK DAKWAH.
Nabi SAW bersabda:
: إِنَّ الدَّالَّ عَلَى الْخَيْرِ كَفَاعِلِه
"Sesungguhnya orang yang menunjukkan kepada kebaikan (mendapat pahala) sama seperti orang yang melakukannya".

JOM CARI KULIAH YANG TERSEMBUNYI

DARI KEGELAPAN MENCARI SINAR

Ahad, 31 Oktober 2010

AMALAN WIRID YANG AFDAL


01. Ustaz Abdul Aziz Arof - Amalan Wirid Yang Afdal [30.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?ddxaqlmunitxkzt
Olympus Digital Voice Recorder
Record at Tanjung Malim

Ustaz Abdul Aziz Arof - Sabilal Muhtadin 16 - Sifat Yang Di Sunatkan Pada Imam 3 [01.11.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?hruprbl6v3jqslo

03. Ustaz Abdul Aziz Arof - Amalan Utama Sepanjang 10 Awal Zulhijjah [01.11.10]#####
Download : http://www.mediafire.com/?z85nngawggb7788


Jumaat, 29 Oktober 2010

MASALAH MASALAH IBADAH KORBAN DAN CARA SELESAIKAN MASALAH NYA


Masalah masalah Ibadah Korban dan Cara Selesaikan Masalah Nya

Salam pada semua pengunjung tetap arrawa kuliah nusantara dan juga pada baru berjumpa link ni ha begitu . Syukur dan segala puji bagi Allah yang telah mempermudahkan hamba yang faqir ni ke majlis ilmu dan peroleh manfaat untuk semua .
Dapat la juga merekod siri kuliah pada malam tu , macam biasa bila tiba isu semasa yang akan mendatang ni iaitu hari raya korban para ustaz ustaz akan syarah kan akan perihal tersebut.
Tapi kali ni yang special nya dapat merekod kualiti sound suara yang amat jelas dan di edit dengan jayanya berbanding dgn sound sebelum nya . kali ni guna perekod olympus dan pakai mic tambahan dan dapat hasil yang baik .. kuliah ini amat payah untuk mendapatkan sound bunyi yang jelas kerana kuliah ini di adakan di tepi kaki surau dengan suasana sibuk , syukur dah dapat tune dia..... kuliah ini dirakam terus tanpa mic surau dan speaker hanya rakam terus dari suara ustaz amat berbeza bila rakam dalam masjid dan surau yang memang ada speaker...
boleh lah sudi akan kiranya download dan dengar sendiri akan sound tersebut . Alat perekod olympus ini akan di pulang kan pada tuan empunya ahad depan ..

KITAB MATLA BADRAIN
01. Ustaz Abdul Aziz Arof - Masalah Masalah Ibadah Korban [27.10.10]
Dowmload mp3 : http://www.mediafire.com/?9i0oei3k37jri3y

Khamis, 28 Oktober 2010

USTAZ SIDEK NOOR - SAIRUS SALIKIN


USTAZ SIDEK NOOR

SAIRUS SALIKIN

01. Ustaz Sidek Noor - Sairus Salikin 1 - Taharah Sufi 22 [19.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?4tvs2qp6b85p5ub

02. Ustaz Sidek Noor - Sairus Salikin 3 - Hal Hati Dan Serta Tenteranya 1 [27.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?0o0vcxoh3rg6xt9

Rabu, 27 Oktober 2010

PERAKAM SUARA




01. Mp3 Sony Walkman
Ini adalah alat perekod suara yang hamba miliki dengan harga ketika itu rm 250 dan 2 gb di dalam nya . Jenis yang ni bukan la khas untuk merekod suara tapi lebih pada stok layan mp3
bersaiz kecil ala lighter jer , boleh connect terus ke usb port dan caj ha begitu, namun boleh juga di gunakan untuk merekod dan hasil nya terang juga bunyi nya dengan syarat serta rukun nya
iaitu letakan berhadapan tuan guru atau ustaz tu ha begitu . Lagi info jenis ni bila rekod dia automatik jadi fail mp3 sebab ada juga jenis lain jadi fail wave. Bila dah siap rekod fail dia jadi besar dan kalau nak upload muntah rasanya . Tambah kerja sikit kita kena kecil fail mp3 tersebut supaya senang utk donlod . masa tu converter cap ayam jer terus kecil kan fail mp3 tanpa edit sound dia . La ni pakai cap gajah kerja lebih sikit hasil pun kira boleh tahan sikit setelah di perkenalkan oleh brader jeng jeng jeng tima kasih bro ha begitu...... . Bagi yang selalu ke majlis ilmu boleh beli utk menambahkan koleksi kuliah utk berkongsi bersama atau kegunaan sendiri. Berita kurang menarik sikit jenis yang ni dah lama kehabisan stok. Kalau tak silap jenis yg ni dah keluar edisi yg baru dan mampu di miliki semua orang dalam harga 159.00 dgn 2gb di dalam mampu rekod berjam jam. sila lihat gambar di bawah......

Sony Walkman NWZ-B150 series MP3 Player

Alongside the all-in-one W250 series, Sony also brings the NWZ-B150 series Walkman MP3 player. Like the W250, the B150 includes the Quick Charge function and the ZAPPIN technology for easy music searches.

The Walkman NWZ-B150 comes with a 3-line LCD display and built-in FM tuner. It has 2GB (NWZ-B152/F) of 4GB (NWZ-B153/F) internal memory and supports MP3 and WMA formats. It will be available in June in Black, Red, Pink and Blue.


02. IC Recorder icd-st25 stereo
Yang ni pulak alat perekod jugak nampak gaya macam besar tapi tak lah besar mana pun ala besar handphone jer senang di bawa ke sana sini ha begitu . Yang ni model lama sony tapi khas untuk rekod jer sekali pandang macam kaset yang best dah rakam boleh dengar terus sebab ada speaker nak pakai head phone dengar pun buleh. Buat masa ni digunakan rakam kuliah Ustaz Abd Aziz Arof kitab matla badrain baru la clear sound . Yang ni orang laut punya bagi pakai dulu kat hamba maklum lah orang laut ni 2 minggu kat laut 2 minggu kat darat dia jugak back up
striker ialah perekod dalam arrawa ni .... al maklum terkadang hamba ada urusan lain dia la orang harapan den.
03. Olympus Digital Voice Recorder vn-8600pc
Yang ni memang best giler sound kualiti . Baru saja beli dengan harga 280.00 setelah diskaun ...dan panjang cerita nya ... untuk di pendek kan citta dia ` hamba di arahkan pergi membeli rekoder untuk seorang sahabat dan diberi buat rakaman kuliah .. untuk sementara waktu
Berbagai bagai option perakam ni dan berdasarkan pengalaman yang ciput ni boleh lah hamba cadangkan sesiapa nak membeli perakam boleh lah beli jenis ni dan didalamnya ada 2gb memory lagi ada speaker buleh dengar terus. Jeng 3kali pun guna olympus ha begitu.

kalau nak dengar sound rakaman jenis olympus ni download link di bawah

01. Ustaz Amran Shariff - Hikmah Allah Ciptakan iblis dan syaitan [26.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?g2k82gggnbpm8qx

maaf guna bahasa pekan
WALLAHU`ALAM

A South Korea base gadget manufacturer – Safa Ubiquitous has recently release its ‘Best Seller’ voice recorder targeted for specialist audio recording market. The Best Seller is capable of recording CD sound quality at 16bit at 44.1Khz and .wav lossless compressed linear audio format.

safa-best-seller-portable-audio-recorder

The Safa Best Seller portable audio recorder also offer directional and non-directional microphone, users could adjust the recording range for various audio recording purposes, including music recording, meeting or interview. The Safa Best Seller audio recorder memory is upgradable to 8GB micro slot SD card.

safa-best-seller-portable-audio-recorder-rear-batteries

Selasa, 26 Oktober 2010

ارراوا کوليه نوسنتارا












01. Ustaz Ahmad Bukhari - Asas - Asas Fardu Ain 6 [29.09.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?txo9v9facnpe152

02. Ustaz Zakaria Mamat - Fathul Muin - Tebus Talak 7 [30.09.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?emqva3f8dbm76t4

03. Ustaz Ahmad Bukhari - Asas - Asas Fardu Ain 7 [01.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?r2e4wkdr8ri1ky9

04. Ustaz Abdul Aziz Arof - Sabilal Muhtadin 15 [04.10.10]
Tajuk : Sifat Yang Di Sunatkan Pada Imam
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?ulsvn3v41ja7ibc

05. Ustaz Hariyanto Rizal - Pertukaran Mata Wang 3 [05.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?8xdqh0hztdbkpt1

06. Ustaz Mejar Jihadi - Penawar Bagi Hati - Zuhud 1 [06.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?9lfcg6x116b8vva

07. Ustaz Abdul Aziz Arof - Matla Badrain - Pasal Mandi Sunat [06.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?x4utj4p4a8etcr3

08. Ustaz Dr Jahid Sidek - Hikam - Pengertian Tawakal [07.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?h6r7tcyw28nlnts

09. Ustaz Rizal Mokhtar - Solat Berjamaah Perdana [08.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?au32svcpq2th5zg

10. Ustaz Ahmad Bukhari - Nasihat Agama Wasiat Iman [09.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?z74ah6vxhybfskd

11. Ustaz Mejar Jihadi - Penawar Bagi Hati - Taubat [06.01.10] Upload [10.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?2yz4cak4qw3j276

12. Ustaz Mokhyi Omar - Fadhilat Hari Jumaat [10.07.09] Upload [10.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?7cjof9g1w7qscm6

13. Ustaz Abdul Aziz Arof - Fathul Muin 40 - Tasyahud Akhir 2 [10.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?a84sqadcry2h5bb

14. Ustaz Ahmad Bukhari - Bidayatul Hidayah 14 - Adab Sebelum Solat 3 [11.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?sx3cj420g1wkt3t

15. Ustaz Yusri Arifin - Taqwa Dan Quran [12.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?asa29g238cz0tdw

16. Ustaz Zaide Aziz - Hadith 40 - Hadith 23 Siri 2 [13.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?kqhzrsaapqh7jj8

17. Ustaz Abdul Aziz Arof - Matla Badrain -Jual Beli [13.10.10]
Tajuk - Jualan Yang Di Tegah Dan Tiada Sah
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?pp3rmh807e1zxbk

18. Ustaz Zakaria Mamat - Fathul Muin - Tebus Talak 8 [14.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?s2yloc880gw6w92

19. Ustaz Syahrul Akbar - Hikam - Doa Para Ulama Tasawuf [15.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?ng1qfgzhhfmsqn6

20. Ustaz Yusri Arifin - Tarbiatul Awlad - Peranan Suami Pada Isteri [16.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?t9nkj5u2jj9txvy

21. Ustaz Mejar Jihadi - Penawar Bagi Hati - Zuhud 2 [17.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?692nu97jt8d7de9
Olympus Digital Voice Recorder

22. Ustaz Abdullah Fatani - Aqidahtunajim [17.10.10]
Download mp3 : ارراوا کوليه نوسنتارا
Olympus Digital Voice Recorder

23. Ustaz Abdullah Fatani - Murtad Dari Segi Perkataan [17.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?bfycd77nrap61mw

24. Ustaz Azhar Yahya - Gelaran Al - Amin [18.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?6st2kuq0i8xj3w1
Olympus Digital Voice Recorder

25. Ustaz Sidek Noor - Sairus Salikin - Taharah Sufi 22 [19.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?4tvs2qp6b85p5ub
Olympus Digital Voice Recorder

26. Ustaz Nizar Jamaluddin - Tarbiyah Al Maut [20.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?rdvwtoy8fy1eor0
Olympus Digital Voice Recorder

27. Ustaz Abdul Aziz Arof - Matla Badrain - Nikah 12 [20.10.10]
Download mp3 : ارراوا کوليه نوسنتارا
Olympus Digital Voice Recorder

28. Ustaz Rosli Abd Jabar - Bah Kan Lebih Hina Dari Binatang [22.10.10]
Download mp3 : ارراوا کوليه نوسنتارا
Olympus Digital Voice Recorder

29. Ustaz Sidek Noor - Zikir Maut pt 2 [19.10.10]
Download mp3 : ارراوا کوليه نوسنتارا

30. Ustaz Ahmad Rizam - Syarat Taubat Dan Doa Yang Diterima Allah [23.10.10]
Download mp3 : ارراوا کوليه نوسنتارا
Olympus Digital Voice Recorder

31. Ustaz Nurul Khalil - Takut Dan Harap [23.10.10]
Download mp3 : ارراوا کوليه نوسنتارا
Olympus Digital Voice Recorder

32. Ustaz Abdullah Fatani - Aqidatun Najin 60 [24.10.10]
Download mp3 : ارراوا کوليه نوسنتارا
Olympus Digital Voice Recorder

33. Ustaz Abd Aziz Arof - Fathul Muin - Doa Dalam Tasyahud Akhir [24.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?l4d267gf818623l
Olympus Digital Voice Recorder

34. Ustaz Rosli Abd Jabbar - Kurnian Nimat Satu Ujian [24.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?c9kthb87s113wze
mp3 sony player

35. Ustaz Ahmad Bukhari - Bidayatul Hidayah 15 - Adab Tidur 1 [25.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?6if8zlav19vpsi4
Olympus Digital Voice Recorder

36. Ustaz Nazmi Abd Karim - Para Isteri -Isteri Nabi [25.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?61pa6zi2bawd3e1
mp3 sony player

37. Ustaz Amran Shariff - Aqidah Islam [26.10.10]
Tajuk : Hikmah Allah Ciptakan iblis dan syaitan
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?g2k82gggnbpm8qx
Olympus Digital Voice Recorder

38. Ustaz Sidek Noor - Sairus Salikin 3 - Hal Hati Dan Serta Tenteranya [27.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?0o0vcxoh3rg6xt9
Olympus Digital Voice Recorder

39. Ustaz Abdul Aziz Arof - Matla Badrain - Masalah Masalah Qurban [27.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?9i0oei3k37jri3y
Olympus Digital Voice Recorder

40. Ustaz Zakaria Mamat - Fathul Muin - Talak 1 [28.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?k5eg46b1u330942
Olympus Digital Voice Recorder

41. Ustaz Ahmad Bukhari - Asas Asas Fardu Ain 8 [29.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?kcl1y11o9920szs
Olympus Digital Voice Recorder

42. Ustaz Abdul Aziz Arof - Amalan Wirid Yang Afdal [30.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?ddxaqlmunitxkzt
Olympus Digital Voice Recorder
Record at Tanjung Malim



Terima Kasih Sokongan Anda Undi la Arrawa

Kembalikan Kegemilangan Islam Di Nusantara


.... ARRAWA FOR ALL 2010


ارراوا کوليه نوسنتارا






Isnin, 25 Oktober 2010

USTAZ NAZMI ABDUL KARIM



USTAZ NAZMI ABD KARIM

01. Ustaz Nazmi Abd Karim - SmackDown 1 [1429]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?kc511cd5akfthok

02. Ustaz Nazmi Abd Karim - SmackDown 2 [1431]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?na795zxvdevg18a

03. Ustaz Nazmi Abd Karim - Di Sebalik Peristiwa Korban
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?zz5l5n1um3z

04. Ustaz Nazmi Abd Karim - Pemimpin Yang Amanah
Download mp3 :

05. Ustaz Nazmi Abd Karim - Para Isteri - Isteri Nabi [25.10.10] terkini
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?61pa6zi2bawd3e1

Khamis, 21 Oktober 2010

SIFAT SOLAT NABI YANG SAHIH


KITAB SIFAT SOLAT NABI YANG SAHIH

Sifat Solat Nabi Yang Sahih karangan Syeikh Hassan al-Saqqaf, terjemahan Us Zamihan al-Ghari, semakan Dato Hj Saleh Ahmad, Dr Uthman El Muhammady, 354 hlm,harga rm35 termasuk pos, Buku ini menjawap Sifat Solat al-Baani al-Wahhabiy. Berminat masukkan akaun mybank : 5660 1010 3481 dan berikan alamat utk kurier. Beli banyak dpat diskaun.Jazakumullah khayran.


sila lawati : aqidatul tanzih

Rabu, 20 Oktober 2010

MOHAMMAD NIZAR JAMALUDDIN


MOHAMMAD NIZAR JAMALUDDIN

MADRASAH NURUL MUTAQIN

01. Mohd Nizar Jamaluddin - Tarbiyah Al Maut [20.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?rdvwtoy8fy1eor0
Download mp3 :
Record Guna : Olympus Digital Voice Recocder
Edit Sound Guna : Edit Pro 2




USTAZ AZHAR YAHYA


USTAZ AZHAR YAHYA

01. Ustaz Azhar Yahya - Gelaran Al - Amin [18.10.10]
Dpwnload mp3 : http://www.mediafire.com/?6st2kuq0i8xj3w1

Sabtu, 16 Oktober 2010

PAKEJ UMRAH DAN HAJI BERSAMA USTAZ YUSRI ARIFIN




USTAZ YUSRI ARIFIN
B.A [Hons], Faculty Bahasa Arab, University Al- Azhar, Mesir .
Tahfiz - Darul Quran Nurul Hasanah, Kuala Selangor , Nusantara
h/p : 017 2973974
h/p : 012 3972989
email : ustazyusri73@gmail.com

PAKEJ UMRAH DAN HAJI BERSAMA USTAZ YUSRI ARIFIN

01. Umrah Dan Haji
02. Perunding Motivasi
03. Penceramah
04. Kem Remaja
05. Kursus Smart Solat

TUAN GURU GHAZALI HASBULLAH






TUAN GURU GHAZALI HASBULLAH


NAFI DAN ISBAT

Jumaat, 15 Oktober 2010

USTAZ SYAHRUL AKBAR - HIKAM



USTAZ SYAHRUL AKBAR

KITAB AL HIKAM

01. Ustaz Syahrul Akbar - Hikam 9 - Doa Para Ulama Tasawuf [15.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?ng1qfgzhhfmsqn6
sound dvd ala dalam stadium memang power speaker
Record Guna : IC Recorder icd-st25

Khamis, 14 Oktober 2010

IJTIMA` TARBAWI 2010 [TERENGGANU]






ijtima' Tarbawi
2010
(Terengganu)


Ada 12 Koleksi
Ceramah & Kuliyah Terhebat
Sepanjang Berlangsungnya ijtima' Tarbawi

Sumber Terengganukini
Format WMV (Video)

http://img704.imageshack.us/img704/7940/downloadkd.gif


Selasa, 12 Oktober 2010

USTAZ YUSRI ARIFIN - UMUM


01. Ustaz Yusri Arifin - Taqwa Dan Quran [12.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?asa29g238cz0tdw

02. Ustaz Yusri Arifin - Tarbiatul Awlad 17 - Peranan Suami Pada Isteri [16.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?t9nkj5u2jj9txvy

DOWNLOAD PENUH KULIAH USTAZ YUSRI ARIFIN

Jumaat, 8 Oktober 2010

Selasa, 5 Oktober 2010

USTAZ HARIYANTO RIZAL - FEKAH





USTAZ HARIYANTO RIZAL

KITAB FEKAH MAZHAB SYAFIE JILID 6


01. Ustaz Hariyanto Rizal - Pertukaran Mata Wang 3 [05.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?8xdqh0hztdbkpt1
m/s - 1422

TERIMA KASIH SEMUA

TERIMA KASIH SEMUA

HANCUR ZIONIS YAHUDI

HANCUR ZIONIS YAHUDI