Social Icons

1

ارراوا کوليه نوسنتارا

SABDA RASULULLAH S.A.W Hadis riwayat Abdullah bin Masud ra., ia berkata: Rasulullah saw. bersabda: "Tidak ada hasad (iri) yang dibenarkan kecuali terhadap dua orang, yaitu terhadap orang yang Allah berikan harta, ia menghabiskannya dalam kebaikan dan terhadap orang yang Allah berikan ilmu, ia memutuskan dengan ilmu itu dan mengajarkannya kepada orang lain". (Shahih Muslim No.1352)
HAK CIPTA TIDAK TERPELIHARA. SILA DOWNLOAD DAN SEBARKAN SELUAS - LUASNYA UNTUK DAKWAH.
Nabi SAW bersabda:
: إِنَّ الدَّالَّ عَلَى الْخَيْرِ كَفَاعِلِه
"Sesungguhnya orang yang menunjukkan kepada kebaikan (mendapat pahala) sama seperti orang yang melakukannya".

JOM CARI KULIAH YANG TERSEMBUNYI

DARI KEGELAPAN MENCARI SINAR

Rabu, 27 Oktober 2010

PERAKAM SUARA




01. Mp3 Sony Walkman
Ini adalah alat perekod suara yang hamba miliki dengan harga ketika itu rm 250 dan 2 gb di dalam nya . Jenis yang ni bukan la khas untuk merekod suara tapi lebih pada stok layan mp3
bersaiz kecil ala lighter jer , boleh connect terus ke usb port dan caj ha begitu, namun boleh juga di gunakan untuk merekod dan hasil nya terang juga bunyi nya dengan syarat serta rukun nya
iaitu letakan berhadapan tuan guru atau ustaz tu ha begitu . Lagi info jenis ni bila rekod dia automatik jadi fail mp3 sebab ada juga jenis lain jadi fail wave. Bila dah siap rekod fail dia jadi besar dan kalau nak upload muntah rasanya . Tambah kerja sikit kita kena kecil fail mp3 tersebut supaya senang utk donlod . masa tu converter cap ayam jer terus kecil kan fail mp3 tanpa edit sound dia . La ni pakai cap gajah kerja lebih sikit hasil pun kira boleh tahan sikit setelah di perkenalkan oleh brader jeng jeng jeng tima kasih bro ha begitu...... . Bagi yang selalu ke majlis ilmu boleh beli utk menambahkan koleksi kuliah utk berkongsi bersama atau kegunaan sendiri. Berita kurang menarik sikit jenis yang ni dah lama kehabisan stok. Kalau tak silap jenis yg ni dah keluar edisi yg baru dan mampu di miliki semua orang dalam harga 159.00 dgn 2gb di dalam mampu rekod berjam jam. sila lihat gambar di bawah......

Sony Walkman NWZ-B150 series MP3 Player

Alongside the all-in-one W250 series, Sony also brings the NWZ-B150 series Walkman MP3 player. Like the W250, the B150 includes the Quick Charge function and the ZAPPIN technology for easy music searches.

The Walkman NWZ-B150 comes with a 3-line LCD display and built-in FM tuner. It has 2GB (NWZ-B152/F) of 4GB (NWZ-B153/F) internal memory and supports MP3 and WMA formats. It will be available in June in Black, Red, Pink and Blue.


02. IC Recorder icd-st25 stereo
Yang ni pulak alat perekod jugak nampak gaya macam besar tapi tak lah besar mana pun ala besar handphone jer senang di bawa ke sana sini ha begitu . Yang ni model lama sony tapi khas untuk rekod jer sekali pandang macam kaset yang best dah rakam boleh dengar terus sebab ada speaker nak pakai head phone dengar pun buleh. Buat masa ni digunakan rakam kuliah Ustaz Abd Aziz Arof kitab matla badrain baru la clear sound . Yang ni orang laut punya bagi pakai dulu kat hamba maklum lah orang laut ni 2 minggu kat laut 2 minggu kat darat dia jugak back up
striker ialah perekod dalam arrawa ni .... al maklum terkadang hamba ada urusan lain dia la orang harapan den.
03. Olympus Digital Voice Recorder vn-8600pc
Yang ni memang best giler sound kualiti . Baru saja beli dengan harga 280.00 setelah diskaun ...dan panjang cerita nya ... untuk di pendek kan citta dia ` hamba di arahkan pergi membeli rekoder untuk seorang sahabat dan diberi buat rakaman kuliah .. untuk sementara waktu
Berbagai bagai option perakam ni dan berdasarkan pengalaman yang ciput ni boleh lah hamba cadangkan sesiapa nak membeli perakam boleh lah beli jenis ni dan didalamnya ada 2gb memory lagi ada speaker buleh dengar terus. Jeng 3kali pun guna olympus ha begitu.

kalau nak dengar sound rakaman jenis olympus ni download link di bawah

01. Ustaz Amran Shariff - Hikmah Allah Ciptakan iblis dan syaitan [26.10.10]
Download mp3 : http://www.mediafire.com/?g2k82gggnbpm8qx

maaf guna bahasa pekan
WALLAHU`ALAM

TERIMA KASIH SEMUA

TERIMA KASIH SEMUA

HANCUR ZIONIS YAHUDI

HANCUR ZIONIS YAHUDI