Social Icons

1

ارراوا کوليه نوسنتارا

SABDA RASULULLAH S.A.W Hadis riwayat Abdullah bin Masud ra., ia berkata: Rasulullah saw. bersabda: "Tidak ada hasad (iri) yang dibenarkan kecuali terhadap dua orang, yaitu terhadap orang yang Allah berikan harta, ia menghabiskannya dalam kebaikan dan terhadap orang yang Allah berikan ilmu, ia memutuskan dengan ilmu itu dan mengajarkannya kepada orang lain". (Shahih Muslim No.1352)
HAK CIPTA TIDAK TERPELIHARA. SILA DOWNLOAD DAN SEBARKAN SELUAS - LUASNYA UNTUK DAKWAH.
Nabi SAW bersabda:
: إِنَّ الدَّالَّ عَلَى الْخَيْرِ كَفَاعِلِه
"Sesungguhnya orang yang menunjukkan kepada kebaikan (mendapat pahala) sama seperti orang yang melakukannya".

NOTIS AWAM

PEMBERITAHUAN TERKINI

Sekitar bulan sept 2013 mediafire telah suspended akaun mediafire arrawa makna seluruh mp3 kuliah link sudah tiada , maka kini dalam usaha upload semula dan kini akan di upload di google sharing dan harap sahabat sekalian sabar menunggu .


Untuk Carian koleksi boleh klik pada gambar di atas

JOM CARI KULIAH YANG TERSEMBUNYI

Memuatkan ...

Jumaat, 29 Oktober 2010

MASALAH MASALAH IBADAH KORBAN DAN CARA SELESAIKAN MASALAH NYA


Masalah masalah Ibadah Korban dan Cara Selesaikan Masalah Nya

Salam pada semua pengunjung tetap arrawa kuliah nusantara dan juga pada baru berjumpa link ni ha begitu . Syukur dan segala puji bagi Allah yang telah mempermudahkan hamba yang faqir ni ke majlis ilmu dan peroleh manfaat untuk semua .
Dapat la juga merekod siri kuliah pada malam tu , macam biasa bila tiba isu semasa yang akan mendatang ni iaitu hari raya korban para ustaz ustaz akan syarah kan akan perihal tersebut.
Tapi kali ni yang special nya dapat merekod kualiti sound suara yang amat jelas dan di edit dengan jayanya berbanding dgn sound sebelum nya . kali ni guna perekod olympus dan pakai mic tambahan dan dapat hasil yang baik .. kuliah ini amat payah untuk mendapatkan sound bunyi yang jelas kerana kuliah ini di adakan di tepi kaki surau dengan suasana sibuk , syukur dah dapat tune dia..... kuliah ini dirakam terus tanpa mic surau dan speaker hanya rakam terus dari suara ustaz amat berbeza bila rakam dalam masjid dan surau yang memang ada speaker...
boleh lah sudi akan kiranya download dan dengar sendiri akan sound tersebut . Alat perekod olympus ini akan di pulang kan pada tuan empunya ahad depan ..

KITAB MATLA BADRAIN
01. Ustaz Abdul Aziz Arof - Masalah Masalah Ibadah Korban [27.10.10]
Dowmload mp3 : http://www.mediafire.com/?9i0oei3k37jri3y

TERIMA KASIH SEMUA

TERIMA KASIH SEMUA

HANCUR ZIONIS YAHUDI

HANCUR ZIONIS YAHUDI